Yeni Birlik Gazetesi Gündem Deprem ve yangın bölgelerine acil yardım: İl il dağılım belli oldu

Deprem ve yangın bölgelerine acil yardım: İl il dağılım belli oldu

Balıkesir’deki deprem ve Çanakkale’deki yangından etkilenen ailelere ilk etapta 10 milyon lira gönderildi. Detaylar haberimizde.

Deprem ve Yangın Sonrası Bakanlıktan Hızlı Müdahale

Balıkesir’deki deprem ve Çanakkale’deki yangın felaketinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hızlıca devreye girdi. Afetzedelerin gıda, barınma ve diğer acil ihtiyaçlarını karşılamak için toplam 10 milyon lira kaynak aktarıldı.

Hangi İl Ne Kadar Pay Aldı?

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre;

Balıkesir Sındırgı: 4 milyon lira

Çanakkale: 6 milyon lira

Bu ödenek, gıda, barınma, giyim ve diğer temel ihtiyaçların hızlıca karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına iletildi.

Psikososyal Destek Ekipleri İlk Andan İtibaren Sahada Görev Yapıyor

Afet bölgelerinde yaraları sarmak için yalnızca maddi destek değil, manevi destek de veriliyor. Bakanlık bünyesindeki psikososyal destek ekipleri, deprem ve yangın mağdurlarının yaşadığı travmaların etkilerini hafifletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

“Yaraları Birlikte Saracağız” Mesajı: Bakanlıktan Afet Bölgelerine Sürekli ve Artan Destek Sözü

Bakan Göktaş, “Bu zorlu süreçte yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Önümüzdeki günlerde yeni yardım paketleriyle afet bölgelerine ek destek sağlanması planlanıyor.