İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Depremde çadır satan eski Kızılay Başkanı'na yeni unvan: Reklamı Kızılay yapacak

Depremde çadır satan eski Kızılay Başkanı'na yeni unvan: Reklamı Kızılay yapacak

Deprem sonrasında çadır sattığı ortaya çıkan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a Kızılay Yönetim Kurulu tarafından ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ unvanı verildi.

Türk Kızılay'ının, deprem sonrasında Ahbap Derneği başta olmak üzere birçok kuruma çadır sattığının ortaya çıkması kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirmiş ve söz konusu olaydan sonra Kızılay'ın kan bağışları kritik hale gelmişti.

Yaşanan olay Kerem Kınık'a yönelik tepkileri artırırken istifa çağrıları da yükselmeye başlamıştı.

İktidar cephesi de yaşanan durumla ilgili tepkilerini ortaya koyarken son olarak Kınık'a yönelik eleştiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş ve ardından Kınık görevinden istifa etmişti.

Depremde çadır satan Kınık'a yeni unvan verildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, Kızılay’ı holdingleştirip huzur hakkı aldığı için yıllarca eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü.

Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.

Ayrıca bir de “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.