İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı'nda istihdam edilmek üzere 20 kişilik mühendis kadrosu açıldığı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DHA- Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, mühendis kadrosunda çalışmak üzere 20 personel alınacak.

20 kişilik kontenjanın 18'i Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği lisans programları mezunlarından oluşurken, 2'si ise; Adli Bilişim Mühendisliği lisans programından mezun olan adaylar arasından seçilecek. Başvuracak olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünde en az 70 puan alması koşulu aranacak. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu kadrolara denkliği kabul edilen bölümlerden mezun olan adaylar da başvuru yapabilecek.

Başvurular ne zaman?

Başvuracak adaylardan KPSS-B grubu puan sıralamasına göre belirlenecek olan 60 aday, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenecek olan sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Başvurular ise 2-12 Mayıs tarihleri arasında 'sinav.diyanet.gov.tr' adresinden yapılacak.