Doruk Madencilik işçileri, hak edişlerini alamadıklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi ve ödemelerin yapılması talebiyle şirket önünde eylem başlattı.
İşçilerin yaşadığı hak kayıpları ve aylardır devam eden mağduriyetin, bakanlıklar nezdinde verilen sözlere rağmen giderilemediği ifade edildi. Şirketin, hak ediş ödemelerini 23 Temmuz’da gerçekleştireceğini duyurmasına rağmen ödemelerin yapılmadığı, bu nedenle işçilerin bekleyişinin sürdüğü öğrenildi.
Aylardır çözüm bekleyen işçilerin, verilen taahhütlere güvenerek sabırla beklediği, ancak süreç içinde mağduriyetlerin derinleştiği; çok sayıda işçi ve ailesinin ekonomik sıkıntılar yaşadığı bildirildi.
Hak kayıplarının giderilmesi ve ödemelerin yapılmaması üzerine işçilerin, bugün itibarıyla Doruk Madencilik şirketi önünde eylem başlattığı kaydedildi. İşçilerin, tüm hak edişlerinin eksiksiz ödenmesi ve somut bir çözüm ortaya konulana kadar şirket önündeki eylemlerini sürdüreceği belirtildi.

HAK EDİŞLERİNİ ALAMADIKLARINI BELİRTEN DORUK MADENCİLİK İŞÇİLERİ, MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİ VE ÖDEMELERİN YAPILMASI TALEBİYLE ŞİRKET ÖNÜNDE EYLEM BAŞLATTI.
