İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Düşen C-130 askeri kargo uçağında kaç kişi kurtulduğu merak ediliyor!

Düşen C-130 askeri kargo uçağında kaç kişi kurtulduğu merak ediliyor!

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağı Gürcistan’da düştü. Peki uçakta kaç kişi vardı, kurtulan oldu mu? İşte resmi açıklama ve detaylar…

C-130 Askeri Kargo Uçağı Gürcistan’da Düştü

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağı, Gürcistan sınırları içinde düştü. Olayın ardından bölgede geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kazanın ardından Gürcistan makamlarıyla koordineli şekilde çalışmalara başlandığını duyurdu.

Uçakta Kaç Kişi Vardı?

MSB’nin yaptığı resmi açıklamaya göre, düşen uçakta uçuş ekibiyle birlikte toplam 20 personel bulunuyordu.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Azerbaycan’dan ülkemize gelmek üzere havalanan bir C-130 kargo uçağımız Gürcistan’da düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına Gürcistan makamları ile koordineli olarak başlanmıştır. Düşen uçağımızda uçuş ekibi ile birlikte 20 personelimiz bulunuyordu.”

Kazada Kurtulan Var mı?

MSB ve Gürcistan İçişleri Bakanlığı, bölgede arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Enkaz bölgesine hem Türk hem Gürcü ekipler sevk edildi.

Şu ana kadar kazadan kurtulan personele dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Azerbaycan’dan ülkemize gelmekte olan uçağımızın Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştüğü bilgisini derin bir üzüntüyle öğrendik. Enkaza ulaşma çalışmaları Gürcistan makamları ile koordineli şekilde devam ediyor. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin.”

Kaza Nerede ve Ne Zaman Oldu?

C-130 tipi askeri uçak, Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönüş yolunda Gürcistan sınır hattına yakın bir bölgede düştü. Olayın ardından Gürcistan İçişleri Bakanı Gela Geladze ve Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya koordinasyon halinde çalışmalara katıldı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda askeri birlik, sağlık ekibi ve kurtarma personeli sevk edildi. Gürcistan hava kuvvetleri unsurları da operasyonlara destek veriyor.

MSB, “Her iki ülke yetkilileriyle koordineli şekilde çalışıyoruz, gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

Olayla ilgili gelişmeler hem Türk hem Gürcü makamların açıklamalarıyla yakından takip ediliyor. Enkaz bölgesine ulaşımın zorlu olması nedeniyle arama kurtarma faaliyetleri güçlükle ilerliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, kazayla ilgili yeni bilgilerin resmi kaynaklardan paylaşılacağını duyurdu.