Yeni Birlik Gazetesi Gündem Düzce'de yeni sezon fındık tezgahlarda satışa sunuldu

Düzce'de yeni sezon fındık tezgahlarda satışa sunuldu

Düzce-Akçakoca güzergahındaki tezgahlarda 200 liradan satılan yeni sezon fındık, tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Düzce-Akçakoca kara yolu güzergahında yer alan tezgahlarda, yeni mahsul fındıkların satışına başlandı. Kilogramı 200 liradan alıcı bulması beklenen fındık, özellikle Karadeniz'e günübirlik deniz tatili için gidenler arasında büyük ilgi görüyor. Yolculuk yapanların yanı sıra tatilcilerin de tercih ettiği yeşil kabuklu fındık, tazeliği ile öne çıkıyor.

Tüketiciler, bu yılki fındığın lezzetinden oldukça memnun olduklarını dile getirirken, bazıları aldıkları ürünleri hemen tezgahın başında kırarak taze olarak tüketiyor. Fındık satıcısı Turgay Tunç, yaklaşık bir haftadır taze fındığın yeşil kabuğundan ayrı bir şekilde satışa sunulduğunu belirtti.

Tunç, "Fındıklarımız iri, güzel ve randımanlı. Geçen seneki ürünler gibi değil. Geçen sene kuraklık ve hastalık vardı. Bu sene fındıklar daha bereketli ve randımanlı. Geçen sene yaşanan kuraklığın etkileri bu yıla yansısa da önümüzdeki birkaç yıl içinde toparlanmasını umuyoruz. Kabuklu yeşil fındığın kilosunu 200 liradan veriyoruz. Müşterilerimiz bu fındığı 'çıtır çıtır, süt olarak' yemeyi tercih ediyorlar,'" şeklinde konuştu.

YENİ SEZON YEŞİL KABUKLU FINDIKLAR D-655 DÜZCE-AKÇAKOCA GÜZERGAHINDAKİ TEZGAHLARDA YERİNİ...

YENİ SEZON YEŞİL KABUKLU FINDIKLAR D-655 DÜZCE-AKÇAKOCA GÜZERGAHINDAKİ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI.

YENİ SEZON YEŞİL KABUKLU FINDIKLAR D-655 DÜZCE-AKÇAKOCA GÜZERGAHINDAKİ TEZGAHLARDA YERİNİ...