İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerinden biri başlatılan soruşturmada tutuklandı

Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerinden biri başlatılan soruşturmada tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetli depremlerin ardından 11 il etkilenmiş, binlerce bina yıkılmıştı. Bunun üzerine özellikle yeni yapılan ve adeta kum gibi dağılarak onlarca kişiye mezar olan yapıların müteahhitleri hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerinden biri tutuklandı.

raş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan binalar hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüpheliler işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre şüphelilerden Ebrar Sitesi’nin müteahhitlerinden olduğu belirtilen A.D. ile yıkılan bir başka binanın müteahhidi R.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Depremlerde 12 bloğundan 8’i yıkılan Ebrar Sitesi’nde ölenlerin sayısı 250’yi geçmişti.

Maraş merkezinde yıkılan binalara ilişkin soruşturma kapsamında dün de 3 kişi tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)