İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem EDS mobese sistemi ile ihlaller anında cezalandırılacak

EDS mobese sistemi ile ihlaller anında cezalandırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), karayollarında yaşanan hız sınırı ihlallerine karşı EDS mobese sistemi kurmuştu. Yapılan yeni düzenleme ile EDS mobese sistemi yurt geneline yayılarak yetkileri genişletildi.

Karayollarındaki ihlallerin önüne geçilebilmesi için kurulan EDS mobese sistemi hız ihlallerinin önüne geçilebilmesi için getirilmişti. Sistemin başarı bir şekilde uygulanmasının ardından sistemin kapsamı genişletildi. 

Buna göre önceden yalnızca hız ihlallerinde ceza yetkisi olan EDS mobese sisteminin artık hatalı şerit değiştirme, emniyet kemeri takılmaması ve trafikte seyir halindeyken araç şoförünün cep telefonu ile konuşması trafik ihlallerini de kapsayacağı açıklandı.

EDS ile kural ihlali yaptığı belirlenen sürücülere çeşitli para cezaları kesilecek. Ortalama hızı aşana 235, trafik ışıklarının bulunduğu yerlerdeki ofset tarama bölgesini geçene 108, tramvay yoluna girene 108, dönüş yasağına uymayana 108 ve emniyet şeridini ihlal edenlere 235 lira para cezası kesilecek.