İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ekrem İmamoğlu: Hizmette asla ayrım olmaz

Ekrem İmamoğlu: Hizmette asla ayrım olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski görev yeri Beylikdüzü’nde saha incelemelerinde bulundu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’la entegre bir iş birliği içinde olduklarını belirten İmamoğlu, “2024 yılına geldiğimizde, İBB olarak dokunduğumuzda bir ilçe ne hale gelir, en güzel şekilde burada İstanbul halkına göstereceğiz. Ayrım yapmadan, halka hizmeti önceleyerek, belediyeyle entegre çalışmanın güzel örneğini göstereceğiz” ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2014-19 yılları arasında ilçe belediyesini yönettiği Beylikdüzü’nde bir dizi incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na inceleme gezisinde Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti. İmamoğlu ve Çalık, İBB ile Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçede ortaklaşa gerçekleştirdiği yol yapım çalışmalarından kapalı pazar yerine kadar alanlarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. İki Başkan, yapımları devam eden D-100 Bağlantı Yolu Volvo Kavşağı, Rıfat Ilgaz ve Erdemli Caddeleri ile Yaşam Vadisi bitişiğindeki kapalı pazar alanıyla ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Seyfullah Demirel, Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan’dan bilgiler aldı.

İyi bir örnek olacak

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık ile birlikte ilçe belediyesi ve İBB’nin yaptığı çalışmaları yerinde incelediklerini belirten İmamoğlu, "Entegre çalışıldığında ne kadar faydalı bir sürecin bir kente sağlandığını görüyoruz. Geriye dönüp baktığımızda, 5+2 yılda olağanüstü bir yere geldi Beylikdüzü. Park, bahçe, yol, akış, trafik, düzen, yeşil alan, eğitim; aklınıza gelecek her hususta olağanüstü bir yere geldi. Ben eminim ki, bu sene, bu dönemin sonunda Beylikdüzü, bir 10 yılda hem ilçe belediyesinde düzgün bir yönetimde hem Büyükşehir Belediyesi ile entegre olduğunda, bir ilçenin aslında nereye varabileceğini en iyi örnekleyecek duruma gelecek" dedi.


Halka hizmeti önceliyoruz

İlçenin ana akslarından birisi olan Rıfat Ilgaz Caddesi'ndeki altyapı çalışmalarını denetlediklerini aktaran İmamoğlu, “Çok önemsediğim Yaşam Vadisi'ni de toparlıyoruz. İnşallah D-100 karayolundan, E-5'ten sahile kadar İstanbul'un en güzide parklarından birisini,   Beylikdüzü'ne, İstanbul’a burada ilçe Belediye Başkanımızla beraber hediye etmiş olacağız. Keyifle, gururla, Belediye Başkanımızla beraber gezmeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımızın güzel işlerini gördüğümüzde de biz açıkçası çok mutluyuz. 2024 yılına geldiğimizde, Büyükşehir Belediyesi olarak dokunduğumuzda bir ilçe ne hale gelir, en güzel şekilde burada İstanbul halkına göstereceğiz. Ayrım yapmadan, halka hizmeti önceleyerek, belediyeyle entegre çalışmanın güzel örneğini göstereceğiz” ifadelerini kullandı.


İlginç anlar yaşandı

İmamoğlu’nun Cumhuriyet ve Adnan Kahveci Mahalleleri’nin birleşim noktasında kurulan kapalı pazar yeri incelemeleri sırasında ilginç anlar yaşandı. Alanda bulunan küçük bir kız çocuğunun, İmamoğlu’na yönelik, “Hizmetleriniz için size teşekkür etmek ve sarılmak istiyorum” sözleri gülüşmelere neden oldu. İmamoğlu, küçük kızın sözlerine, ona sarılarak karşılık verdi. Haftanın 2 günü pazar yeri, kalan günlerde spor alanı olarak kullanılacak komplekste, topla kısa bir deneme yapan İmamoğlu, kalecilik geçmişine rağmen, basketbola da başarılı atışlar gerçekleştirebildiğini ortaya koydu.