İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ekrem İmamoğlu’nun Diplomasında Büyük Şüphe! Savcılık ve Üniversite Harekete Geçti

Ekrem İmamoğlu’nun Diplomasında Büyük Şüphe! Savcılık ve Üniversite Harekete Geçti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ‘sahte diploma’ iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu’nun diploma süreciyle ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

YÖK’ten Olumsuz Rapor Çıkmıştı

Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne geçişinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) hazırladığı rapor dikkat çekmişti. Raporda, tanınırlık, kontenjan ve başvuru şartları açısından ciddi usulsüzlüklerin bulunduğu belirtilmişti.

Bu gelişmenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Üniversitesi’ne resmi bir talep yazısı göndererek konunun incelenmesini ve gerekli belgelerin savcılığa teslim edilmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi: İnceleme Başlatıldı

İstanbul Üniversitesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, savcılıktan gelen talep doğrultusunda sürecin incelendiği belirtilerek, “Gereğinin yapılması için ilgili birimlerimizce inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte, Ekrem İmamoğlu’nun üniversite geçiş sürecine dair yeni detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor. 

Üniversite'den Yapılan Açıklama: 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24 Şubat 2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı yazısı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 27 Şubat 2025 tarihli 'Soruşturma Dosyası' konulu yazıları Üniversitemize ulaşmıştır. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 17 Şubat 2025 tarihli 'Araştırma Raporu'nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemiz bünyesinde gerekli inceleme ve işlemler tesis edilerek, neticesinden ilgili kurumlara ve kamuoyuna bilgi verilecektir.