Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde inşaatı devam eden dağ kızağı projesini yerinde inceledi. Ciddi bir yatırımla hayata geçirilen bu proje, Erciyes’in çok yönlü turizm için önemli bir merkez haline dönüşmesine katkı sağlayacak.
Erciyes’in turizm kapasitesini artırma hedefi
Başkan Büyükkılıç, projenin sezon öncesinde tamamlanacağının altını çizerek, Erciyes’in kış turizminin yanı sıra yılın her döneminde farklı etkinlikler sunan uluslararası bir destinasyon olma hedeflerinin önemine vurgu yaptı. Proje ile birlikte Türkiye’nin en uzun dağ kızağı parkurunun oluşturulması planlanıyor.
İncelemelerine Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eşlik eden Büyükkılıç, geliştirilmekte olan tesisin sunacağı yeni deneyim alanlarının başta macera ve adrenalin tutkunları olmak üzere birçok ziyaretçiye hitap edeceğini ifade etti.
Uluslararası standartlarda tesisler
Erciyes Kayak Merkezi, sahip olduğu donanım ile uluslararası seviyede bir merkez olmaya aday. Büyükkılıç, bu kapsamdaki altyapının güçlendirildiğini belirterek, 19 mekanik tesisi, 41 pisti ve toplamda 112 kilometre uzunluğundaki pistleri ile kayak merkezinin kış turizmi açısından sunduğu avantajları aktardı. Bunun yanında, yaz aylarında da çeşitli etkinlik imkânları sunarak, dört mevsim aktif bir turizm merkezi olmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yeni yatırımlarla turizm çeşitleniyor
Erciyes’te bu yıl, yurt içi ve dışından 40’dan fazla takımın spor kampı yaptığına değinen Büyükkılıç, bölgenin yüksek irtifa kamp merkezi olarak da tanınmaya başladığını belirtti. Yeni yatırımlar arasında 12 tenis kortuyla uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma hedefi de bulunuyor.
Büyükkılıç, bu projenin Erciyes’in hem spor hem de eğlence turizmi açısından büyük bir değer kazanmasına yardımcı olacağını not etti. Yaz ve kış dönemlerinde hizmet verecek olan yeni tesisin ayrıca modern güvenlik sistemleriyle donatılması planlanıyor.
Sonuç olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes'e yönelik yaptığı yatırımlarla bu bölgenin sadece kış aylarında değil, yılın her döneminde ziyaretçileri ağırlayan bir turizm destinasyonu haline gelmesi amaçlanıyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, ERCİYES KAYAK MERKEZİ’NDE YAPIMI DEVAM EDEN DAĞ KIZAĞI PROJESİNİ YERİNDE İNCELEYEREK ÇALIŞMALARDA GELİNEN SON NOKTAYI DEĞERLENDİRDİ. BÜYÜKKILIÇ, TESİSİN BU SEZONA YETİŞTİRİLECEĞİNİ İFADE EDEREK ERCİYES’İ YALNIZCA KIŞ TURİZMİYLE DEĞİL, YILIN 12 AYINDA FARKLI ETKİNLİKLERLE YAŞAYAN ULUSLARARASI BİR DESTİNASYON HALİNE GETİRME HEDEFLERİNİ VURGULADI.