Erciyes kayak merkezine yeni yürüyen bant tesisi geliyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nde kış sezonu hazırlıkları devam ederken, Develi Kapı'da yapımına başlanan yürüyen bant tesisinin yeni sezon öncesinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Büyükkılıç, Erciyes'in ulaşım kolaylığı, uluslararası standartları ve uygun fiyat politikası ile daha fazla ziyaretçiyi ağırlamayı planladıklarını ifade etti.
Yürüyen bant yatırımı tamamlanacak
Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin önemli kış turizm destinasyonlarından biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde, yürüyen bant eksikliğini gidermek için başlatılan yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Yatırımın kayak sezonu başlamadan tamamlanarak hem yerli hem de yabancı misafirlerin hizmetine sunulacağı belirtildi. 2022 sezonunda 3,3 milyon ziyaretçi ağırladıklarını vurgulayan Büyükkılıç, yeni sezon için daha fazla misafir beklediklerini ifade etti.
Erciyes, Kayak Tutkunlarını Bekliyor
Erciyes Kayak Merkezi'nin dört ana giriş kapısının bulunduğunu hatırlatan Büyükkılıç, Tekir, Hisarcık ve Hacılar kapılarında yürüyen bant sistemlerinin bulunduğunu açıklayarak, “Bu yıl Develi Kapı’ya da yürüyen bant yapıyoruz.” ifadesini kullandı. Bu yeni tesisin, özellikle yeni kayak öğrenenler için destek olacağı ve ziyaretçilerin konforunu artıracağı kaydedildi.
Erciyes, Uluslararası Bir Marka Olma Yolunda
Büyükkılıç, Erciyes’in sadece pistleri ile değil, aynı zamanda ulaşım avantajı ve sunduğu hizmet kalitesi ile de dikkat çektiğini belirterek, merkezin uluslararası ölçekte güçlü bir konuma sahip olduğunu vurguladı. “Güvenli ve sertifikalı kayak merkezimiz şehir merkezine 15 kilometre, havalimanına ise 25 kilometre mesafede bulunuyor.”
Dünya Çapında Önemli Bir Başarı
Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in dünya çapında önemli bir marka haline geldiğini ifade ederek, “Dünyanın ilk 25 kayak merkezi arasında Türkiye’den yer alan tek kayak merkezi Erciyes’tir.” dedi. Erciyes Kayak Merkezi, toplam 112 kilometre uzunluğunda 41 farklı piste sahip olup, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla yeni sezonda hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, ERCİYES KAYAK MERKEZİ'NDE KIŞ SEZONU HAZIRLIKLARININ HIZ KESMEDEN SÜRDÜĞÜNÜ BELİRTEREK, DEVELİ KAPIDA YAPIMINA BAŞLANAN YÜRÜYEN BANT TESİSİNİN SEZON ÖNCESİNDE TAMAMLANACAĞINI SÖYLEDİ.
