Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, sporseverler için önemli bir organizasyon gerçekleştirilecek. Erciyes'te, Türkiye Hentbol Federasyonu ve Erciyes A.Ş. iş birliğiyle düzenlenecek bu etkinlikte, plaj hentbolu Türkiye'de ilk kez 2 bin 200 metre rakımda sporseverlerle buluşacak.
Erciyes'te spor turizmi
Kış döneminin popüler kar sporlarının merkezi haline gelen Erciyes, yaz aylarında da spor turizmine katkı sunmaya devam ediyor. Ayrıca bisiklet, plaj voleybolu, tenis ve yüksek irtifa kampları gibi diğer açık hava sporlarıyla da dikkat çekiyor.
Plaj hentbolu organizasyonu detayları
29 Ağustos Cumartesi günü Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı'da düzenlenecek plaj hentbolu organizasyonu, kum saha, dağ atmosferi ve yüksek irtifayı bir araya getirecek. Organizasyona katılan 80 sporcu, özel olarak hazırlanan kum sahada karşılaşacak. Müsabakalar, sabah 10.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Bu organizasyon, Türkiye'de ilk kez bu yükseklikte gerçekleştirilmesi nedeniyle sporseverlere alışılmışın dışında bir hentbol deneyimi sunacak. Vatandaşlar ise müsabakaları Erciyes'in eşsiz dağ manzarası eşliğinde takip edebilecekler.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE ERCİYES’TE BİR İLKE DAHA İMZA ATILIYOR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU VE ERCİYES A.Ş. İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENECEK ORGANİZASYONDA PLAJ HENTBOLU, TÜRKİYE’DE İLK KEZ 2 BİN 200 METRE RAKIMDA SPORSEVERLERLE BULUŞACAK.