Erdoğan ABD Ziyaretini Tamamladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirdiği ABD temaslarının ardından Türkiye’ye döndü. Erdoğan’ı taşıyan "TRK" uçağı, sabah 07.45’te Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.
Havalimanında Sınırlı Karşılama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir karşıladı. Karşılama töreninin basına kapalı ve sade tutulması dikkat çekti.
Heyet Kalabalıktı
Erdoğan’a dönüş yolculuğunda eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra dış politika ve güvenlik ekibinin önemli isimleri eşlik etti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve diğer üst düzey yetkililer de İstanbul’a geldi.
ABD Temaslarında Öne Çıkan Başlıklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği ikili görüşmeler ve BM Genel Kurulu konuşması, bölgesel gelişmeler, Gazze krizi, Ukrayna-Rusya savaşı ve iklim değişikliği gibi başlıklar etrafında şekillendi. Erdoğan’ın özellikle Türkiye’nin küresel barışta oynadığı rolü vurgulayan açıklamaları, uluslararası basında da geniş yer buldu.
Gözler Ankara’daki Değerlendirme Toplantılarında
Ziyaretin ardından, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar nezdinde yapılacak değerlendirme toplantılarında, ABD temaslarının yansımaları ve dış politika adımlarının ele alınması bekleniyor. Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu sonrasında Türkiye’nin diplomatik pozisyonunu yeniden çerçeveleyecek bir yol haritası oluşturacağı belirtiliyor.