İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Erdoğan, "kalabalık kongreler yapıyorlar" eleştirilerine yanıt verdi; "Coşkumuzu örselemeye çalışıyorlar"

Erdoğan, "kalabalık kongreler yapıyorlar" eleştirilerine yanıt verdi; "Coşkumuzu örselemeye çalışıyorlar"

Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pandemiye rağmen kalabalık kongreler yapıyorlar" eleştirilerine cevap verdi. Erdoğan, "FETÖ taktikleriyle önünü arkasını kırpıp kuşa çevirdikleri görüntüler üzerinden bizim bu coşkumuzu örselemeye çalışanlar boşa uğraşıyor" tepkisini gösterdi.

Her ne kadar koronavirüs nedeniyle kongrelerimizi istediğimiz gibi yapamasak da coşkumuzda heyecanımızda görüldüğü gibi hiçbir eksiklik yaşanmıyor" diyen Erdoğan, "İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak kongrelerimizi birer demokrasi şölenine çeviriyoruz. Kongrelerimiz vesilesiyle bir taraftan kardeşliğimiz güçlendirirken, diğer taraftan da kadrolarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Kongrelerimizde bir kez daha gördüm ki AK Parti ülkemizin temsil kabiliyeti en yüksek siyasi hareketidir. AK Parti milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini en güçlü şekilde muhafaza eden siyasi partidir" ifadelerini kullandı.

"FETÖ TAKTİKLERİYLE COŞKUMUZU ÖRSELEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Açıklamasının devamında AK Parti kongrelerindeki kalabalık üzerinden kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Erdoğan, şöyle devam etti: "Hal böyleyken kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongrelerine çamur atmasını doğrusunu tebessümle karşılıyorum. FETÖ taktikleriyle önünü arkasını kırpıp kuşa çevirdikleri görüntüler üzerinden bizim bu coşkumuzu örselemeye çalışanlar boşa uğraşıyor. Mızrak çuvala sığmaz, hakikat güneşi balçıkla sıvanmaz."