İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Erdoğan ve Aliyev’den Kritik Görüşme! Barış Sürecinde Yeni Adım Mı?

Erdoğan ve Aliyev’den Kritik Görüşme! Barış Sürecinde Yeni Adım Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan lideri Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini ve Güney Kafkasya’da barış sürecini ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini değerlendirdi. Görüşmede, D-8 üyeliği ile Azerbaycan’ın uluslararası arenadaki yeni pozisyonu memnuniyetle karşılandı.

Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden barış görüşmelerini yakından izlediklerini vurguladı. Erdoğan, "Barışın sağlanması Güney Kafkasya’da istikrarı ve refahı artıracaktır," ifadelerini kullanarak bölge için umut dolu mesajlar verdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın D-8 üyeliğinin bölge ülkeleri için önemli fırsatlar sunacağını belirtti. Erdoğan, bu adımın Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de ivme kazandıracağını dile getirdi.