Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı, Erfelek Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız ile koruma görevlisi arasında meydana gelen tartışmaya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Olayla ilgili herhangi bir gözaltı tedbiri uygulanmadığı bildirildi.
Erfelek ilçesinde gerçekleşen bu olay, Kaymakam Ali Tuğrul Yıldız ile koruma görevi üstlenen İlçe Jandarma Komutanlığı personeli N.A. arasında gerçekleşti. Sosyal medya platformlarındaki paylaşımlar üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklamada bulundu.
Açıklamada dikkat çeken detaylar:
Başsavcılığın açıklamasında, olayın Erfelek Kaymakamlığı binası önünde saat 10.15 sıralarında yaşandığı belirtildi. Söz konusu tartışmanın tarafları arasında karşılıklı olarak 'hakaret', 'tehdit' ve 'kasten yaralamaya teşebbüs' iddiaları olduğu ifade edildi. Tüm iddiaların detaylı bir şekilde araştırıldığı ve soruşturma işlemlerinin titizlikle sürdüğü vurgulandı.
Kamunun bilgilendirilmesi önemli:
Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan tartışmanın kamuoyunda merak edilmesi üzerine, adli sürecin şeffaf bir şekilde vatandaşlarla paylaşılması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Bu tür olayların önüne geçebilmek için, adli süreçlerin dikkatli bir şekilde yürütülmesi önem arz ediyor.

SİNOP CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, ERFELEK KAYMAKAMI ALİ TUĞRUL YILDIZ İLE KORUMA GÖREVLİSİ ARASINDA YAŞANAN TARTIŞMAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI. OLAY NEDENİYLE HERHANGİ BİR KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI TEDBİRİ UYGULANMADIĞI BİLDİRİLDİ.