İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Eski eşi tarafından katledilen Bahar Aksu için KADEM'den adalet çağrısı !

Eski eşi tarafından katledilen Bahar Aksu için KADEM'den adalet çağrısı !

Kadın ve Demokrasi Vakfı, Bahar Aksu cinayetinde hiçbir failin cezasız kalmaması için adalet çağrısını yineledi: “Kadınların yaşam hakkını savunmak için buradayız.”

KADEM’den Bahar Aksu İçin Güçlü Adalet Çağrısı

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), İstanbul Şişli’de eski eşi tarafından katledilen Bahar Aksu için düzenlenen basın açıklamasında net konuştu: “Bu bir anlık öfke değil, tasarlanarak işlenmiş bir kadın cinayetidir. Failler en ağır cezaları almalı.”

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 5 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul Şişli’de işe gitmek üzere evinden çıkan Bahar Aksu’nun eski eşi Rüstem Elibol ve beraberindeki üç kişi tarafından organize bir şekilde kaçırılmaya çalışılırken silahla vurularak öldürülmesine ilişkin yürütülen davayla ilgili sert ve net bir basın açıklaması yaptı.

KADEM adına konuşan Av. Sinem Ermiş, olayın münferit değil, önceden planlanmış bir cinayet olduğunu belirterek, kamuoyunu bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.

“FAİL YALNIZ DEĞİLDİ, CİNAYET ÖNCEDEN PLANLANDI

KADEM’in açıklamasında yer alan ifadelere göre, cinayet tesadüfi değil; otelde konaklayan sanıkların günler öncesinden keşif yaparak Bahar Aksu’nun güzergâhını adım adım takip ettikleri ortaya kondu.

“Savcılık mütalaasında da açıkça belirtildiği üzere; bu bir anlık öfke değil, tasarlanarak işlenmiş bir kadın cinayetidir.”

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Soruşturma dosyasına göre, başta Rüstem Elibol olmak üzere tüm sanıklar hakkında “kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca Rüstem Elibol hakkında ruhsatsız silah taşıma suçundan da ayrıca ceza talebinde bulunuldu.

“BAHAR’IN SESİ ARTIK BİZİM SESİMİZDİR”

Avukat Sinem Ermiş, açıklamasında KADEM’in duruşunu net şekilde ortaya koydu:

“Kadınların yaşam hakkını savunmak, faillerin cezasız kalmaması için mücadele etmek ve adaletin tecellisi için buradayız. Bahar’ın sesi artık bizim sesimizdir. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

KADEM'DEN KAMUOYUNA ÇAĞRI: “BU DAVAYA SAHİP ÇIKIN”

KADEM, toplumu, tüm kadın hakları savunucularını ve adalet inancına sahip bireyleri Bahar Aksu için açılan bu davaya sahip çıkmaya çağırdı. Vakıf, her kadının onuruyla ve güven içinde yaşayabildiği adaletli bir toplum için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Ayrıca “Kadına şiddete karşı sessiz kalmayacağız, adaletin sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerine kullandı.

Kadınların korunması, adaletin sağlanması ve cezasızlıkla mücadelede gösterdiği iradeyle KADEM, Bahar Aksu davasında kararlı bir duruş sergileyerek toplumsal vicdana da ses oldu.