Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ev hanımları ve sürücüler dikkat: Gökyüzü 'çamur' kusacak! İşte etkilenecek iller...

Ev hanımları ve sürücüler dikkat: Gökyüzü 'çamur' kusacak! İşte etkilenecek iller...

Türkiye, Afrika üzerinden gelen yeni bir toz taşınımı dalgasının pençesine düşüyor. Yüksek nem ve tozun hafif yağışla birleşmesi sonucu oluşacak "çamur yağmuru" için uzmanlar tarih verdi: Cuma günü sakın kollarınızı sıvayıp temizliğe girişmeyin!

Bahar temizliği için kolları sıvayanlara ve otomobilini pırıl pırıl yapanlara kötü haber Meteoroloji uzmanlarından geldi. Türkiye genelinde etkili olması beklenen yeni toz taşınımı dalgası, yüksek nemle birleşerek yeryüzüne "çamur" olarak inecek. Özellikle camlarını yeni silen ev hanımları ve araçlarını yıkatan vatandaşlar için uzmanlar, "Emekleriniz boşa gidebilir, cuma gününü bekleyin" uyarısında bulundu.

Cuma Gününe Kritik Uyarı: Nem ve Toz Birleşiyor

Hava Forum tarafından yapılan açıklamaya göre, cuma günü atmosferdeki nem oranı ile toz yoğunluğu zirve noktaya ulaşacak. Beklenen hafif yağış geçişleri, havadaki bu toz bulutunu aşağı çekerek adeta çamur banyosu etkisi yaratacak. Sadece görüntü kirliliği değil, aynı zamanda bunaltıcı bir hava da etkisini hissettirecek. Vatandaşların dışarıdaki eşyalarını korumaya alması ve zorunlu olmadıkça temizlik faaliyetlerini ertelemesi öneriliyor.

İşte Çamurun Vuracağı O İller: Dereceler 30'u Görecek

Çamur yağmurunun en çok etkileyeceği bölgeler ise belli oldu. Özellikle Güney ve Ege hattında sıcaklıklar 30 dereceye dayanırken, nemle birlikte hayat zorlaşacak.

Cuma günü çamur ve bunaltıcı nem beklenen kritik iller:

Antalya: 30°

Adana: 30°

Mersin: 30°

Osmaniye: 30°

Aydın: 30°

Uzmanlar, bu illerde yaşayan vatandaşların hem görüş mesafesindeki düşüşe hem de kirli yağışın yaratacağı olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını istiyor.