İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Eylem planı mı, tepki mi? Cem Yiğit Üzümoğlu'na 7,5 yıl hapis talebi

Eylem planı mı, tepki mi? Cem Yiğit Üzümoğlu'na 7,5 yıl hapis talebi

Ünlü oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında, sosyal medya üzerinden yapılan boykot çağrıları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "ekonomik etkinliği engelleme" suçlamalarıyla dava açıldı.

MUHABİR: Eylül Baysal

Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu’na ‘boykot çağrısı’ iddianamesi

Sosyal medya üzerinden 2 Nisan’da yapılan “boykot” çağrılarıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede aralarında oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu’nun da bulunduğu 21 kişi hakkında kamu güvenliğini tehdit eden içerikler yaydıkları ve halkı ayrımcılığa teşvik ettikleri gerekçesiyle 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Savcılığa göre, şüphelilerin sosyal medyada ülke genelinde tüm ticari faaliyetlerin durdurulması yönünde yaptığı paylaşımlar, halkı kin ve nefrete sürükleyici nitelikteydi. Hazırlanan iddianamede “ekonomik düzenin sabote edilmesi” ve “nefret temelli ayrıştırıcı dil” vurgulanırken, Cem Yiğit Üzümoğlu’nun da yer aldığı oyuncular grubunda “set basma” gibi söylemler içeren mesajlar paylaştığı iddia edildi.

Paylaşımların TRT’de yayınlanan bir dizide yaşanan oyuncu çıkarılmasının hemen ardından geldiği belirtilirken, bu durumun bilinçli bir eylem planının parçası olduğu ileri sürüldü. Toplam 21 kişiye “basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “ekonomik etkinliği engelleme” suçlamaları yöneltildi.

İddianame, ilgili mahkemeye sunularak yargılama sürecinin başlatılması talep edildi.