Yeni Birlik Gazetesi Gündem Eylül ayı ulaşım toplantısında 42 önemli karar alındı

Eylül ayı ulaşım toplantısında 42 önemli karar alındı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısında, ulaşım ve trafik akışını düzenlemek üzere 42 gündem maddesi karara bağlandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Eylül Ayı Toplantısı, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Gökten başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ulaşım, trafik düzeni ve toplu taşıma güzergâhları üzerinde 42 gündem maddesi görüşülerek önemli kararlar alındı.

Ulaşım güvenliği için önemli adımlar

Toplantıda il genelindeki trafik akışının düzenlenmesi, ulaşım güvenliğinin artırılması ve toplu taşıma güzergâhlarının ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesine yönelik konular ele alındı. Bu çerçevede çeşitli ilçelerde cadde, kavşak ve güzergâhlarda düzenlemeler yapılması kararlaştırıldı.

Arsuz'da sezonluk trafik düzenlemesi

Arsuz ilçesi Uluçınar Mahallesi Akdeniz Caddesi’nde, bölgenin turistik potansiyeli göz önünde bulundurularak sezonluk trafik düzenlemesine gidilmesi kararı alındı. 15 Haziran - 14 Ekim tarihleri arasında caddenin belirli gün ve saatlerinde araç trafiğine kapatılmasına ve belirli zaman dilimlerinde mal ve malzeme taşıyan araçlara giriş izni verilmesine karar verildi.

Yeni düzenlemelerle trafik yoğunluğu azaltılacak

İskenderun ilçe merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığını asgariye indirmek amacıyla şehirlerarası otobüslerin ilçe merkezine girişinin yasaklanmasına karar verildi. Ayrıca, Payas ilçesi sahil yolunda trafik akışının düzenlenmesine yönelik çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Toplu taşıma güzergâhları da gözden geçirildi. Belen ilçesindeki B107 numaralı güzergâhın Kıcı TOKİ Köy Evleri'ne ulaşacak şekilde revize edilmesi, Hassa-Dörtyol hattı arasında çalışan toplu taşıma araçlarının güzergâhının değiştirilmesi gibi kararlar alındı.

Akıllı trafik düzenlemeleri

İskenderun'da bazı caddeler tek yönlü hale getirilirken, yeni park yasakları da getirildi. 62 noktaya geçici hız kesici kasis yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu düzenlemeler, okul ve yaya yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyordu.

HBB'nin bu toplantıda aldığı kararlar, şehir içi ulaşımda güvenliğin sağlanması ve trafik akışının düzenlenmesi açısından önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ EYLÜL AYI TOPLANTISI’NDAN...

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ EYLÜL AYI TOPLANTISI’NDAN GÖRÜNTÜ.