CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı M. Bülent Özmen’in kararıyla, belediye personelinin yemek ve servis hakları 30 Ocak itibarıyla kaldırıldı. Çalışanlar, maaş ödemelerinin düzensiz yapılması ve ikramiyelerin kaldırılması iddialarıyla karşı karşıya kaldı.
“Çalışanın Hakkını Kesmek Çözüm Değil”
AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yanlış uygulamaların bedelinin çalışanlara ödetilmesini eleştirdi:
"Tasarruf çalışanın sofrasından olmaz, bedel emekçiye ödetiliyor. Çözüm, çalışanın hakkını kesmek değil; belediyeyi doğru yönetmektir" dedi.
İş ve İstihdam Yok, Beceri Eksik”
Vanlıoğlu, belediyenin gelir yönetimini sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:
"İki yıldır Eyüpsultan’da neredeyse ruhsat verilmiyor. Belediye 'param yok' diyorsa, ruhsat verir, gelir elde eder. Ruhsat verilmeyen ilçede iş, istihdam olmaz. Bugün yaşanan yönetim beceriksizliğidir."
Çalışanlar, belirsizlik ve hak kayıpları karşısında büyük bir tedirginlik yaşarken, siyasi çevreler de yönetim eleştirilerini sürdürüyor.
Emekçi Hakları
Türkiye’de çalışanların hakları, 4857 sayılı İş Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ve ilgili mevzuatlarla güvence altına alınmıştır. İşçiler; asgari ücret, çalışma süresi, fazla mesai, yıllık izin, ücretli tatil ve iş güvencesi gibi temel haklara sahiptir.