Havuzdaki Arıza Ölümle Sonuçlandı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçirdiği elektrik kazasının ardından yaşamını yitirdi. Manisa halkı, belediye binası önünde düzenlenen törenle sevilen başkanına veda etti. Törende duygu dolu anlar yaşandı; CHP Genel Başkanı Özgür Özel gözyaşlarını tutamadı.
6 Haziran akşamı, Ferdi Zeyrek’in evinde bulunan sitenin havuzundaki makine dairesinde yaşanan bir arızayı gidermeye çalışırken elektrik akımına kapıldığı öğrenildi. Zeyrek, olay sonrası ağır şekilde yaralandı ve kalbi uzun süre duran Başkan, müdahale ile hayata döndürülerek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Üç Günlük Yaşam Mücadelesi Kaybedildi
Yoğun bakımda geçen üç gün boyunca Türkiye genelinden uzman hekimlerin müdahaleleri ve ekiplerin çabası sonuç vermedi. 48 yaşındaki Ferdi Zeyrek, 9 Haziran 2025 akşamı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, acı haberi sosyal medya üzerinden duyurarak Zeyrek’in vefatını kamuoyuna bildirdi.
Belediye Önünde Tören, Meydanlarda Yastayız Afişleri
Zeyrek’in cenazesi, eşi Nurcan Zeyrek tarafından hastaneden teslim alındı. Manisa Valisi Vahdettin Özkan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de cenazeye eşlik etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende Zeyrek’in fotoğrafı Türk bayrağı eşliğinde binaya asıldı. Kentin birçok noktasına “Yastayız” yazılı afişler yerleştirildi.
Özgür Özel: “Kalbimin yarısını kaybettim”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. “Ferdi Zeyrek, Manisa’ya sevdalıydı. Yüzde 6 oyla alınamayan bir şehirde yüzde 60 oy alarak bir mucize gerçekleştirdi. Kalbimin yarısını kaybettim,” sözleri törene damga vurdu.

Nurcan Zeyrek: “Onun kalbi bende…”
Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek ise törende yaptığı kısa konuşmada, “Onun kalbi bende. Bütün dualarınız bizimleydi. Hakkınızı helal edin,” diyerek hem aile adına teşekkür etti hem de helallik istedi.
Soruşturma Devam Ediyor
Zeyrek’in hayatını kaybettiği kazayla ilgili adli süreç sürüyor. Olay yerinde bilirkişi heyeti çalışmalarına devam ediyor. İlk tespitlere göre, havuza çok yakın bir noktada konumlanan makine dairesi ve güvenlik eksiklikleri kazanın temel nedenleri arasında yer alıyor. Rapora göre dar, tek kişinin sığabileceği alanda kaçak akım olduğu düşünülüyor.
