İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 41 tutuklama

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 41 tutuklama

23 Mart tarihinde 53 il ile KKTC'de yapılan FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 172 şüpheliden 41'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün TSK yapılanmasına yönelik 123'ü muvazzaf 146 asker ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi 38 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine, operasyon başlatıldı.

23 Mart 01.00 sularında İzmir merkezli 53 il ile KKTC'de, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu, 184 şüphelinin 172'si yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından 172 şüpheliden 30'u şüpheli etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, 5 şüpheli delil durumu, 1 şüpheli de mükerrer işlem nedeniyle emniyetten serbest bırakıldı, 136 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 41'inin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, 92'sinin ise adli kontrol şartıyla olmak üzere 95 şüphelinin de Sulh Ceza Hakimliğinden serbest bırakıldığı belirtildi.

DHA