Yeni Birlik Gazetesi Gündem Fon soruşturmasında Astor Enerji'nin sahiplerinin mal varlığına tedbir konuldu

Fon soruşturmasında Astor Enerji'nin sahiplerinin mal varlığına tedbir konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında Feridun Geçgel ve Enver Geçgel’in şirketleri ile mal varlıklarına tedbir kararı uygulandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı fon soruşturması çerçevesinde önemli bir hukuki gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında, Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Enver Geçgel’in şirketleri ile kişisel mal varlıklarına tedbiren el konuldu.

Alınan tedbir kararının, dosya bünyesinde Geçgel ailesine ait varlıklar ile ticari yapılara yönelik sürdürülen adli inceleme ve finansal denetim sürecinin bir parçası olduğu ifade edildi. Yaklaşık 5,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında yer alan Feridun Geçgel ve şirketlerine yönelik kısıtlama kararı adli makamlarca uygulamaya alındı.

Soruşturma Kapsamında 42 Kişiye Tedbir Kararı

Adli birimlerce yürütülen tahkikatın etki alanı her geçen gün genişliyor. Soruşturma dosyası doğrultusunda adli makamlar, finansal hareketlerin takibi ve olası kamu zararlarının veya mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla toplam 42 kişinin mal varlıkları üzerinde ihtiyati tedbir kararı tesis etti.

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) ilgili hükümleri uyarınca yürütülen bu tür ihtiyati tedbirler, adli süreç boyunca varlık transferlerinin önüne geçmeyi ve incelemelerin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını hedefliyor.

Karar sonrası mali polis ve yargı mensuplarının ilgili şirketlerin finansal tabloları ile fon hareketleri üzerindeki detaylı inceleme ve adli tahkikatı devam ediyor.