Yeni Birlik Gazetesi Gündem Gazetecilere saldıran anlılar adalet önünde!

Gazetecilere saldıran anlılar adalet önünde!

Güngören’deki patlama sonrası haber takibi yapan basın mensuplarına saldıran 2 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri iş yeri sahibinin kardeşi çıktı.

MUHABİR: Sibel Çınar

İstanbul Güngören'de dün sabah meydana gelen patlamanın ardından bölgede görev yapan televizyon kanalı muhabirlerine saldıran 2 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Geçmişleri sabıkalı çıktı

Saldırganların, daha önce de “tehdit” ve “hakaret” suçlarından adli kaydı olduğu öğrenildi. Zanlılardan birinin, patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibinin kardeşi olduğu tespit edildi.

Basın özgürlüğüne gölge düşüren saldırı

Patlamaya ilişkin gelişmeleri takip eden gazetecilere yönelik bu saldırı, kamuoyunun haber alma hakkına yönelik bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise titizlikle sürdürülüyor.