Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde sürdürülen dönüşüm hamlelerine yeni projeler eklenerek bölgenin çehresi değiştirilmekte.
Mevlana Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen eski binaların bulunduğu alanı ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, plan notları ve uygulama detayları hakkında bilgi aldı. Karadeniz, detaylı saha taramasının ardından hak sahipleriyle bir araya gelerek dönüşüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Proje kapsamında toplam 2 bin 600 metrekarelik alanda 169 konut ve 20 ticari birim inşa edilecek. Depreme dayanıklı, modern ve akıllı yaşam konseptiyle tasarlanan bu proje, bölgedeki yapı stokunun yenilenmesine önemli katkı sağlayacak.
Projede ayrıca 250 araç kapasiteli kapalı otopark alanı oluşturulacak ve bin 300 metrekarelik peyzaj alanı ile vatandaşlara yeni bir yaşam ortamı sunulacak. Spor salonları ve çeşitli sosyal donatı alanları ile birlikte güvenli ve konforlu bir yaşam alanı yaratılacak.
Saha incelemesi sırasında açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, "Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşüm vizyonu ile bu hareket ilk olarak ilçemizde başlamıştı. 2012 yılında başlayan bu hareketi, biz de var gücümüzle devam ettirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz bir yılda Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümle ilgili çok önemli adımlar attık," dedi.
Karadeniz, ilçenin 16 mahallesinde gerçekleştirilen 13 farklı imar planını tek ve eşit bir imar planına dönüştürdüklerini belirterek, "Bu noktada vatandaşlarımızı kentsel dönüşüme yönlendirecek çeşitli teşvikler de verdik. Bugün yıkımı gerçekleştirilen alanda olduğu üzere, daha önce bir araya gelinip dönüşüm uygulanamazken, bizim yaptığımız imar planları ile ada bazlı bir dönüşümü burada gerçekleştirebiliyoruz," şeklinde konuştu.
Karadeniz, yürütülen projelerle Gaziosmanpaşa’nın daha güvenli ve yaşanabilir bir geleceğe taşınacağını kaydetti ve destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve ekibine teşekkür etti. Gaziosmanpaşa Belediyesi, yeni imar planları ve teşvik uygulamaları ile dönüşüm sürecine ivme kazandırmaya devam ediyor.

MEVLANA MAHALLESİ'NDE YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLEN ESKİ BİNALARIN BULUNDUĞU PROJE ALANINI ZİYARET EDEN GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PLAN NOTLARI VE UYGULAMA DETAYLARI HAKKINDA BİLGİ ALDI.
