İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sızdırılan toplantıya katılan CHP'li isimler konuştu: İhanet toplantılarına çevirmek istiyorlar

Sızdırılan toplantıya katılan CHP'li isimler konuştu: İhanet toplantılarına çevirmek istiyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, sosyal medyaya sızdırılan online toplantıya ilişkin konuştu.

28 Mayıs’ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kalarak seçimi kaybetmesi değişim tartışmalarını başlatmıştı.

Değişimde öne çıkan isim olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li kurmaylarının zoom üzerinden yaptığı toplantı sızdırıldı.

İmamoğlu sızdırılan toplantıya dair yaptığı açıklamada videonun kimler tarafından sızdırıldığının araştırılacağını söyledi.

Yapılan her işlemi takip edeceklerini belirten İmamoğlu, toplantının gizli hiçbir tarafı olmadığını ve konuşulanların partinin konuları olduğunu açıkladı.

Toplantıya İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel gibi isimler katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, sosyal medyaya sızdırılan online toplantıya ilişkin Sözcü'ye konuştu.

Altay, “Sızması enteresan. Fakat gizli saklı bir durum yok. Sorun var ve tartışıyoruz. Arayış var ve bu da arama konferansı. Arama konferansını ihanet toplantılarına çevirmek istiyor birileri. Herkesin bu partiye borcu var. Bunu ihanet diye sunmak çok ayıp." dedi.

Bülent Tezcan da “ Bu sızdırmayı, ‘ihanet' diyerek toplantıdan rahatsız olan birilerinin yaptığını düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarına baktığımızda da trol hesaplar olduğunu görüyoruz. Ki bu hesaplar üzerinden yaygınlaşma olduğunu anlıyoruz. Hiçbir şey gizli kalmaz, bunun arkasında kimlerin hangi organizasyonla bir ihanet girişimi gibi göstermeye çalıştıkları çok kısa zamanda ortaya çıkar." ifadelerine yer verdi.