İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Göç İdaresi Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Başvuruları Başlıyor: Şartlar ve Tarihler Açıklandı!

Göç İdaresi Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Başvuruları Başlıyor: Şartlar ve Tarihler Açıklandı!

Göç İdaresi Başkanlığı, hukuk, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olan genç yetenekleri arıyor. Denetçi yardımcısı pozisyonu için başvurular, KPSS puanına göre yapılacak seçim ve sözlü sınavla değerlendirilecek.

Göç İdaresi Başkanlığı, merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 10 denetçi yardımcısı alacağını duyurdu. Adayların, belirlenen şartları karşılamaları ve başvurularını belirtilen tarihlerde tamamlamaları gerekiyor. 

Hangi Şartlar Aranıyor?

Başvuru yapacak adayların şu şartları sağlaması gerekiyor:

  • Eğitim Şartı: Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki üniversitelerden birini bitirmiş olmak.
  • Yaş Şartı: 1 Ocak 2025 itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • KPSS Şartı: 2023 veya 2024 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP9, KPSSP11 veya KPSSP23 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

Başvurular Nasıl yapılacak?

Giriş sınavı başvuruları, 5-13 Aralık tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Göç İdaresi Başkanlığı’nın Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım platformu veya https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak. 

Değerlendirme ve sınav süreci

Başvurusu kabul edilen adaylar, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava katılacak. Sınavda başarılı olan adaylar denetçi yardımcısı olarak göreve başlayacak. Başvurular ve sınav süreciyle ilgili detaylı bilgiye Resmi Gazete ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.