Yeni Birlik Gazetesi Gündem Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın annesi feryat etti: 'Göğsünden vurulan çocuk nasıl korkutulur?'

Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın annesi feryat etti: 'Göğsünden vurulan çocuk nasıl korkutulur?'

Bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın annesi Gülhan Ünlü, “korkutmak için savurdu” savunmasına tepki gösterdi: “Göğsünden vurulan çocuk nasıl korkutulur?”

KAYNAK: AA

Güngören’de çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın annesi Gülhan Ünlü, şüphelinin avukatının “korkutmak için bıçak savurdu” iddiasına sert tepki gösterdi.

Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde, 14 Ocak’ta bir baklavacının önünde çıkan kavgada E.Ç. tarafından bıçaklanan Atlas Çağlayan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

“Göğsünden Vurarak Nasıl Korkutabilirsin?”

Atlas Çağlayan’ın annesi Gülhan Ünlü, aynı mahalledeki evlerinde taziyeleri kabul ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ünlü, şüpheli E.Ç’nin avukatının savcılıktaki ifadesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Göğsünden vuruyor çocuğumu. Yani nasıl korkutabilirsin? Göğsünden vurarak nasıl korkutabilirsin? Bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum.”

“Benim Çocuğumun Hiçbir Suçu Yok”

Oğlunun sağlıkçı olmak istediğini ve çevresi tarafından çok sevilen bir çocuk olduğunu anlatan anne Ünlü, Atlas’ın suçsuz olduğunu vurguladı:

“Benim çocuğumun hiçbir suçu yok. Yan gözle bakmış olma ihtimali yok. Zaten o nur yüzüyle nasıl bir yan gözle bakma olabilir? Atlas’ı tanımanızı çok isterdim. Tanımadan bütün ülke benim yavrumu sevdi.”

“Ölümcül Darbe Vuruyor, Her Şey Videoda Net”

Anne Ünlü, olay anına ilişkin görüntülere de dikkat çekerek, saldırının bilinçli olduğunu savundu:

“Lütfen o son videoyu izleyin. Orada her şey çok net. Geriliyor ve ölümcül darbe vuruyor. Bu bir korkutma değil, bu bir cinayet.”

Olayın Geçmişi

Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde bir baklavacı önünde, 14 Ocak’ta, birbirini daha önceden tanımayan Atlas Çağlayan ile E.Ç. (15) arasında “yan baktın” tartışması nedeniyle kavga çıktı.

Kavgada E.Ç, “sustalı” diye tabir edilen bıçakla Atlas Çağlayan’ı ağır yaraladı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheli Tutuklandı

Polis ekipleri, E.Ç. ve olayla bağlantılı arkadaşlarını kullanılan bıçakla birlikte yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 yaşından küçük şüpheli E.Ç, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.