Bahçeli’den Başsağlığı Mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gürcistan’da düşen askeri kargo uçağında şehit olan 20 asker için taziye mesajı yayımladı. Bahçeli, olayın tüm yönleriyle inceleneceğini belirterek, “Her ihtimal dikkat ve titizlikle araştırılacaktır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’yi Yasa Boğan Kaza
Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’ın Gence kentinden havalanan ve Türkiye’ye dönmek üzere yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının Gürcistan sınırını geçtikten kısa süre sonra düştüğünü açıkladı. Kazada uçakta bulunan 20 asker şehit oldu. Acı haber Türkiye genelinde büyük üzüntü yarattı.
Bahçeli: “Elim ve Feci Olay Tüm Yönleriyle İncelenecek”
MHP Lideri Devlet Bahçeli yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kayıtlı C-130 tipi askeri kargo uçağımızın Türkiye’ye gelmek üzere Azerbaycan’ın Gence şehrinden havalandıktan bir süre sonra Gürcistan hava sahasında elim bir kazaya uğrayarak düşmesi, bu suretle uçakta bulunan yirmi kahraman askerimizin şehadeti milletimize büyük bir acı yaşatmıştır.
Bu elim ve feci olay elbette bütün yönleriyle incelenecek, her ihtimal dikkat ve titizlikle araştırılacaktır. Kaldı ki beklentimiz ve temennimiz de budur.”
“Spekülasyonlar Hükümsüz ve Temelsizdir”
Bahçeli, resmi rapor tamamlanmadan yapılan yorum ve iddialara da tepki gösterdi:
“Resmi açıklama kamuoyuyla paylaşılmadan, uçağın düşüşüne yol açan asıl nedenler ortaya çıkarılmadan dile getirilen her iddia spekülasyon, her ifade hükümsüz ve temelsiz kalacaktır. Bilirkişilik taslayan kimi aymazların maksatlı şekilde dedikodu yayma çabaları izahı olmayan garabet bir yanlıştır.”
Bahçeli, mesajının sonunda şehit askerler için başsağlığı dileyerek, “Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve büyük Türk milletine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.