Yeni Birlik Gazetesi Gündem Hakkari'de dağcılık ve trekking faaliyetlerine yasak getirildi

Hakkari'de dağcılık ve trekking faaliyetlerine yasak getirildi

Hakkari Valiliği, kayıp dağcıyı arama çalışmaları nedeniyle dağcılık ve trekking faaliyetlerini geçici olarak yasakladı.

Hakkari Valiliği, Kırıkdağ köyü Bala Yaylası'nda kaybolan dağcı için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, bu bölgede dağcılık, zirve tırmanışı ve trekking gibi sportif faaliyetlerin geçici olarak yasaklandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 13 Temmuz 2026 tarihinde dağcılık yaparken kaybolduğu değerlendirilen vatandaşın bulunması için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde devam eden arama çalışmalarının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu nedenle, arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü alanlarda ilave risk yaratmamak ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla 17 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla yasakların uygulanmaya başladığı bildirildi.

Ayrıca, yasağın arama kurtarma çalışmaları tamamlanana kadar devam edeceği ve bu süreçte gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ, KIRIKDAĞ KÖYÜ BALA YAYLASI'NDA KAYIP DAĞCIYI ARAMA ÇALIŞMALARININ GÜVENLİ...

HAKKARİ VALİLİĞİ, KIRIKDAĞ KÖYÜ BALA YAYLASI'NDA KAYIP DAĞCIYI ARAMA ÇALIŞMALARININ GÜVENLİ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLEBİLMESİ AMACIYLA ARAMA BÖLGESİNDE DAĞCILIK, ZİRVE TIRMANIŞI, TREKKİNG VE BENZERİ SPORTİF FAALİYETLERİN GEÇİCİ OLARAK YASAKLANDIĞINI AÇIKLADI.