Eyüpsultan sahilinde son günlerde etkisini sürdüren ağır koku, Haliç’te suyun renginin değişmesine yol açtı. Bölgedeki vatandaşlar, özellikle kötü kokunun zeminde biriken balçık ve yetersiz temizlikten kaynaklandığını iddia ediyor.
Koku, yürüyüş yapanları rahatsız ediyor
Günbatımında bile hissedilen kötü koku, sahilde yürüyüş yapanlara zorluk çıkarıyor. Vatandaşlar, lodosun etkisiyle kirliliğin arttığına dikkat çekerken, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. İsmail Hakkı Umul, "Lodos olduğunda burası kötü kokuyor. Zemin altındaki çamurdan dolayı burası temizlenmeli," diyerek durumu yetkililere iletme ihtiyacını ifade etti.
Vatandaşlardan çağrı: Yetkililer harekete geçsin
Latif İçten ise durumu değerlendirerek, "Buraya bir el atsınlar. Poyrazlı havada koku olmuyor, ama lodoslu havada bu sorun fazla hissediliyor," dedi. Ayrıca, dron ile çekilen görüntülerde Haliç’in bazı bölümlerinin renginin farklılaştığı görünmektedir. Vatandaşlar, yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

EYÜPSULTAN SAHİLİNDE GÜNLERDİR ETKİSİNİ SÜRDÜREN AĞIR KOKUNUN ARDINDAN HALİÇ'TE SUYUN RENGİNİN FARKLILAŞTIĞI GÖRÜLDÜ.