Gözaltının Ardından Tutuklama Kararı Geldi
Gazeteci Furkan Karabay, terörle mücadelede görevli bazı kamu görevlilerini hedef gösterdiği ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra dün tutuklandı. Gelişmeler kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, bugün Karabay’ın sosyal medya hesabına da erişim engeli getirildi.
Hesabına Mahkeme Kararıyla Müdahale
Avukat Enes Ermaner, Karabay’ın X (eski adıyla Twitter) hesabına İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişimin engellendiğini duyurdu. Kararın, tutuklamayla aynı mahkemeden çıktığı belirtildi.
Avukattan Tepki: “İfade Özgürlüğü de Hedefte”
Karabay’ın avukatı Enes Ermaner, müvekkilinin yalnızca özgürlüğünden değil, aynı zamanda ifade hakkından da mahrum bırakıldığını belirtti. Kararın hukuk dışı olduğunu savunan Ermaner, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:
“İçi boş bir dosya üzerinden hukuksuz biçimde verilen tutuklama kararı, şimdi de ifade özgürlüğünü hedef aldı. Cezaevinde dahi olsa Furkan’ın sesi susturulmak isteniyor. Biz bu sesi dışarıdan duyurmaya devam edeceğiz.”
Daha Önce de Benzer Uygulamalar Yaşanmıştı
Furkan Karabay’dan önce, benzer şekilde tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına da erişim engeli getirilmişti. Bu durum, yargının ifade özgürlüğüne müdahalesi konusunda kamuoyunda yeniden tartışma başlattı.