Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan asrın felaketinde Aliye Dağlı, üç evladını enkaz altında kaybetti. Emel Dinç, Rıfat Dağlı ve Medine Çınar hayatını kaybederken, torunları 14 yaşındaki Emine ve 4 yaşındaki Alye enkazdan kurtuldu ve anneanne Aliye Dağlı ile dedeleriyle hayata tutundular.
Evlat acısı torunlarda teselli buldu
Depremin ardından Aliye Dağlı, torunlarına hem annelik hem de babalık yapıyor. Büyük torunu Emine’ye yemek yapmayı ve yazı yazmayı öğretirken, küçük torunu Alye ile boyama ve oyun zamanları geçiriyor. Dağlı, “3 yıl boyunca onlara hem anne hem de baba olduk, ölene kadar torunlarıma bakarım ve kimseye vermem” diyerek duygusal anlar yaşattı.
Torunlar aileyi yeniden kurdu
Depremden kurtulan Emine, kuzeni Alye’yi kardeşi gibi gördüğünü söyledi. “Anneannem ve dedem benim için tekrar aile oldular. Alye kuzenimle birlikte bana kardeş oldu. Onun sayesinde yemek yapmayı ve yazmayı öğrendim. Hayalim elektrik elektronik mühendisi olmak” diyerek geleceğe dair umutlu mesaj verdi.
Depremin acısı, sevgiyle hafifliyor
Anneanne ve dedesi ile birlikte yaşamını sürdüren Emine ve Alye, kaybettikleri anne ve babalarının acısını hissederken, sevgi dolu bir ortamda hayata tutunmayı başarıyor. Aliye Dağlı, torunlarına gösterdiği şefkat ve özveriyle, felaketin yarattığı derin yaraları sarmaya çalışıyor.