İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Hatay'da deprem isyanı: Ne bir bardak su ne bir bardak çorba! Herkes aç, lanet olsun

Hatay'da deprem isyanı: Ne bir bardak su ne bir bardak çorba! Herkes aç, lanet olsun

Kahramanmaraş'ta sabah Pazarcık, öğle ise Elbistan'da meydana gelen depremler 10 ilde hissedildi. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yaralandığı veya enkaz altında kaldığı sarsıntılardan acı haberler gelmeye devam ediyor. Gözler ise enkaz altından çıkarılacak vatandaşlara çevrildi. Depremin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Hatay'da vatandaşlar yalnız kaldıklarını ve kimsesiz bırakıldıklarını düşünüyor.

Bu süreçte Hatay, arama kurtarma faaliyetlerinin en yetersiz kaldığı illerden biri olarak öne çıktı. Sarsıntının ilk saatlerinden bu yana bölgede tek bir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilisinin bulunmadığını dile getiren yurttaşlar, komşularını kendi çabalarıyla yıkılan binalardan çıkarmaya çalıştı.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldığı yayınlarda şu çağrıyı dile getirdi: 

"Şu hava derecesi 2-3 derece ve yağmur yağıyor. Kötü hava koşulları yarın da devam edecek. Vatandaşların hipotermiden hayatını kaybetme tehlikesi var Biz iş makinelerimiz ile elimizden geleni yapıl enkaz altındakileri kurtarmaya çalışıyoruz ama yeterli olmamız imkansız. Burada şu an çok az insan arama kurtarma işinde. Dışarıdan daha iş bilen personele çok ihtiyacımız var."

'LANET OLSUN HEPİNİZE DE'

"Siz Meclis'te kendinize zam yapacağınız zaman saniyesinde orada oluyorsunuz. Bizim evlatlarımız burada 24 saati geçti... Allah... Evlat acısı çekesiniz. Lanet olsun hepinize de."

'HERKES AÇ VE SUSUZ'

"Ne bir bardak su, ne bir bardak çorba hiçbir şekilde kimseye gelmedi. Dün saat 4'ten beri herkes aç ve susuz. Açlıktan susuzluktan marketleri yağmaladılar."

 'ERDOĞAN BİR TELEFONLA BİZİ SOKAKLARA DÖKTÜ, AMA ŞİMDİ...'

"Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz. Kendisi bizi bir telefonla bütün sokaklara döktü. Ama şimdi biz enkazın altında... Hiç kimse bir yardım, çorba, bir sıcak çay kimseye gelmedi..."

 'İŞLERİNE GELDİ Mİ ÇIKARLAR, 'BİZ OY İSTİYORUZ' DERLER'

"Bunlar enkazın altına geldiler mi milleti satarlar, kendi işlerine geldiler mi çıkarlar 'Biz oy istiyoruz, biz memleketimizi kurtarıyoruz.' Hiçbir şey de yapmıyorlar ağabey."