Türk Hava Kurumu, 101 yıl süren havacılık mirasını İzmir Selçuk’ta düzenlenecek olan Havacılık Festivali ile kutlamaya hazırlanıyor. 12-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek bu etkinlikte, THK Aydın Şubesi de yer alacak.
Festivalde neler olacak?
Havacılık Festivali, serbest paraşüt, yamaç paraşütü ve model uçak gösterileri gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, THK Uçuş Akademisi’ne ait eğitim uçaklarının selamlama ve akrobasi uçuşları da festivalin önemli bir parçasını oluşturacak. Ziyaretçiler, simülatör deneyimleri ile havacılığı daha yakından tanıma şansı bulacak.
Özyılmaz'dan Aydınlılara davet
THK Aydın Şube Başkanı Selim Özyılmaz, Aydın’daki havacılık tutkunlarını festivalde görmek istediklerini vurguladı. Özyılmaz, “Havacılığı toplumun her kesimine sevdirmek ve gençleri gökyüzüyle buluşturmak hedefimizdir. Festival, bu misyonun yansımalarından biridir,” diye belirtti.
Ayrıca, Aydın’da havacılığa ilgi duyan önemli bir kitle olduğunu belirten Özyılmaz, festivale güçlü bir katılım beklediklerini ifade etti. “Havacılığa ilgi duyan herkesi bekliyoruz. Bu festival, çeşitli havacılık branşlarını görme imkanı sunacak,” diyerek davetini sürdürdü.
Festivalin ücretsiz olması, her yaştan katılımcıyı kendine çekecek. İki gün boyunca havacılığın farklı yönlerini tanıtarak, ziyaretçiler hem gösterileri hem de sportif faaliyetleri yakından takip edebilecek. THK Aydın Şubesi'nin de yer alacağı bu etkinlik, Aydınlı havacılık meraklıları için büyük bir fırsat sunacak.

TÜRK HAVA KURUMU’NUN 101 YILLIK HAVACILIK MİRASI İZMİR SELÇUK’TA DÜZENLENECEK HAVACILIK FESTİVALİ İLE GÖKYÜZÜNE TAŞINACAK. 12-13 EYLÜL TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK FESTİVALE THK AYDIN ŞUBESİ DE KATILACAK. THK AYDIN ŞUBE BAŞKANI SELİM ÖZYILMAZ, AYDIN’DAKİ TÜM HAVACILIK TUTKUNLARINI FESTİVALE DAVET ETTİ.