İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Havuzun haberleri doları satar mı?

Havuzun haberleri doları satar mı?

Ekonomik krizin olduğunu kabul etmeyen ve başta yastık altında ki altınları olmak üzere ellerindeki dolarları     bozdurmaya davet eden Başkan Erdoğan ile enişte bakanın her konuştuğunu manşet yapan havuz medyasının haberleri de doların ateşini düşüremiyor.

Ekonomik krizin olduğunu kabul etmeyen ve başta yastık altında ki altınları olmak üzere ellerindeki dolarları     bozdurmaya davet eden Başkan Erdoğan ile enişte bakanın her konuştuğunu manşet yapan havuz medyasının haberleri de doların ateşini düşüremiyor.
Başkan Erdoğan’ın da piyasalar da ciddi anlamda bir daralmanın olduğunu kabul etse de bunu çaktırmayan ve tam tersine yaptığı sert sözlü açıklamalar ile yaşananın dış     güçlerin oyunu olduğunu anlatmaya çalışsa da     piyasaların rahatlamadığını ve doların ateşinin düşmediğini de görmekteyiz.
Yani Başkan Erdoğan’ın her söylediğini büyük punttular ile ve her saat başı yapılan haberlerle kamuoyuna pompalayarak moral verdiğini sanan havuz medyası da biliyor ki; Piyasalar çok sıkıntıda.
Öyle ki; Doların yükselmesi dolaysıyla     gazete kâğıdı alamayacak halde olduklarını bile saklayan ve bu durumun birçok milli fabrika gibi özelleştirilerek satılan ve yeri park edilen Seka gibi yerli üretim merkezlerinin o her olayda dile getirilen dış güçlerin eline     geçmesinden dolayı olduğunu bile yazmayan,     söyleyemeyen havuz medyasının haberlerine sadece o haberleri yazanlarının inandığını     bilinmesi de lazım.
Çünkü başta başkan Erdoğan’ı olmak üzere iktidarı da yanıltmaya devam eden havuz     medyasının attığı her manşeti ters okuyan bir piyasa olduğunu da kabul etmek gerekir.
Buna neden ise toplumun gün geçtikçe     havuza da inanmadığı ve gerçek olanın bir türlü ateşi düşürülemeyen doların ateşinin bu tür yalan haberlerle serinlemediği gibi arttığı da görmekteyiz.
Ve bu yetmez dünyada yaşanan gerilimlerin otomatikman ülkemizi de etkilediğini ve     depoları dolduran bir stokla her an patlamaya hazır olan silahların da ateşinin arttığından bi haber bir medyanın her yaşananı tozpembe gösterip ve sözde bizim lehimize olarak     göstermesi gibi saçmalıkların da gerçeği     saklayamıyor.
Yani havuz medyasının haberlerinin piyasanın ateşini düşürmediğini ve yılsonuna kadar 7 lirayı geçip, 10 lira olacağı söylenen kahrolası doları durduramadığı da artık kabullenmeli ve buna göre ciddi önlemler almalı diyoruz.
Yani bu iş hiçte öyle havuzun manşetlerleriyle saklanmayacak kadar büyük ve sıkıntılı olduğunu artık Başkan’da, eniştesi Bakan’da anlamalı ve ‘her şeyi biz biliriz’ diyerek kabadayılığı bırakıp, sokak ağzını değil bürokratik ve uluslararası ilişkilerin birinci maddesi olan diplomasiyi harekete geçirip, başta Amerika ile olmak üzere dış ülkelerle yeni bir yol     haritası çizip, masaya oturmalı deriz.
Tabi bunu yaparken de içeride de Cumartesi Annelerini tekmelemekle değil, MHP’nin Af önerisi başta olmak üzere demokrasiyi de unutmamalıdır..
Unutmamalıdır ki; Dolar gibi piyasaların akabinde kamuoyunun ateşinin her geçen gün biraz daha arttığını da hissetmek bu ülkenin hayrınadır biline..