İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem #HelpTurkey'e soruşturma açılmıştı, ABD'den istenen yardım ortaya çıktı...

#HelpTurkey'e soruşturma açılmıştı, ABD'den istenen yardım ortaya çıktı...

ABD’nin yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin ABD’den yangınlar nedeniyle yardım istediği ortaya çıktı.

Türkiye günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınların büyük çoğunluğu büyük bir güçlükle söndürülürken hala bazı yerlerde alevlerin boyutu tehlike barındırıyor.

Bu nedenle yangınlarda uçak ve helikopterlerin önemi azalmış değil. Tam da bu sırada sosyal medyada başlatılan “#HelpTurkey” çağrıları kapsamında yurt dışından uçak yardımı istenirken başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar bu taleplere tepki göstermişti.

Fakat bugün ABD’nin yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin ABD’den yangınlar nedeniyle yardım istediği ortaya çıktı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği yaptığı paylaşımda, “Türkiye, COVID-19’la mücadelenin başında yardım talebimize KKE ile yanıt vermişti. Bu jeste karşılık olarak Türkiye’nin orman yangınlarını bastırma konusundaki yardım/destek talebine yanıt vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Bu yardım kapsamında Chinook modeli ABD yapımı askeri helikopterlerin gönderileceği duyuruldu.

Açıklamayı büyükelçilik yapınca yardım talebinin de diplomatik ve resmi yollardan gerçekleştirildiği yorumları yapıldı.

İşte o paylaşım: