İstanbul’un kalbi Taksim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü sıkı güvenlik tedbirleri altında karşıladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte polis ekipleri tarafından kuşatılan bölgede, yaya ve araç trafiğine izin verilmezken alışılmışın dışındaki sakinlik dikkat çekti.
Giriş-Çıkışlara Polis Bariyeri
Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm ara sokaklar polis bariyerleriyle kapatıldı. Şehrin en işlek noktalarında adeta "kuş uçurtmayan" emniyet güçleri, stratejik noktalarda nöbet tuttu. Tedbirler nedeniyle bölgedeki esnafın büyük bir çoğunluğunun kepenk açmadığı görülürken, her gün milyonları ağırlayan caddeler sessizliğe büründü.
Sınırlı Katılımlı Anma Törenleri
Günün erken saatlerinde bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kazancı Yokuşu ve Cumhuriyet Anıtı önünde sınırlı katılımla anma törenleri gerçekleştirdi. Çelenk sunumu ve basın açıklamalarının ardından grupların alandan ayrılmasıyla birlikte meydan yeniden tamamen boşaldı.
Sadece Görevliler ve Gazeteciler Vardı
Normal günlerde iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık olan İstiklal Caddesi’nde bugün sadece görevli polis memurları ve gelişmeleri takip eden basın mensupları görüldü. Alınan önlemler neticesinde bölgedeki toplu taşıma kısıtlamaları ve yaya engellemeleri, megakentin bu noktasında alışılmışın dışında bir ıssızlık görüntüsü oluşturdu.





