Yeni Birlik Gazetesi Gündem Hürmüz Boğazı’nda kritik anlar, Tayland bandıralı gemiye füzeli saldırı

Hürmüz Boğazı’nda kritik anlar, Tayland bandıralı gemiye füzeli saldırı

Hürmüz Boğazı yakınlarında Tayland bandıralı dökme yük gemisine füze saldırısı düzenlendi. 23 mürettabattan 3 kişiye ulaşılamıyor.

KAYNAK: AA

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’taki İran’a yönelik askeri saldırıları sonrası Hürmüz Boğazı’nda tansiyon yükseldi. İran Devrim Muhafızları, boğazı kullanan ABD ve İsrail gemilerine misilleme yaparken, ticari gemi trafiği azaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki Türk gemi sayısını 15 olarak açıkladı.

Tayland Bandıralı Gemiye Saldırı

Bangkok Post’un haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Hindistan’a gitmek üzere yola çıkan Tayland bandıralı dökme yük gemisine Hürmüz Boğazı geçişinin ardından iki füzeyle saldırı düzenlendi. Patlamalar geminin arka bölümü ve makine dairesinde meydana geldi.

Mürettebattan 3 Kişiye Ulaşılamıyor

Gemideki 23 kişilik Tayland mürettebattan 20’si cankurtaran botlarıyla Umman’daki limana ulaştı. Geriye kalan 3 kişi için Umman Donanması kurtarma çalışmaları yürütüyor. Tayland Donanması da mürettebatın güvenli şekilde ülkeye dönüşü için gerekli iş birliklerini sağlıyor.

Uluslararası Güvenlik ve Takip

Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmeler, uluslararası deniz taşımacılığı açısından kritik önemde. Bölgede bekleyen birçok gemi, olayın ardından geçişlerde temkinli davranıyor. Saldırının, bölgedeki gerginlik ve askeri hareketliliğin bir sonucu olarak değerlendirildiği bildiriliyor.