İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İBB soruşturmasında gözaltına alınmıştı: İrfan Demet'in ifadesi ortaya çıktı!

İBB soruşturmasında gözaltına alınmıştı: İrfan Demet'in ifadesi ortaya çıktı!

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, ihaleye fesat karıştırma ve menfaat temin etme iddialarını reddederek ifadesini tamamladı.

MUHABİR: Sibel Çınar

İfade Süreci Tamamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) merkezli yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in emniyet ifadesi ortaya çıktı. Demet, hakkında yöneltilen ihaleye fesat karıştırma ve menfaat temin etme iddialarını kesin bir dille reddetti.

Menfaat İddialarına Yanıt

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadede, Demet’e yöneltilen 24 soruya yanıt veren genel müdür, “Kimseden herhangi bir menfaat temin etmedim” dedi. İhalelerde görev aldığı süreç boyunca firmalarla arasında menfaat ilişkisi bulunmadığını, böyle bir durumun söz konusu olması halinde bunun kayıt altına alınacağını belirtti.

Demet, 24 yıl boyunca jandarma olarak görev yaptığını ve 55 takdir belgesi aldığını aktardı. Ailesinin mütevazı bir yaşam sürdüğünü vurgulayan Demet, eşinin öğretmen, oğlunun veteriner olduğunu, kızının ise üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Avukatından Açıklama geldi 

Avukatı, müvekkilinin isminin iddialarda geçmediğini ve suçlamaların görev süresi dışına dayandığını belirtti.

Soruşturma Geniş Kapsamlı devam ediyor

Soruşturma kapsamında İETT ve İSFALT yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheliye operasyon düzenlenmişti. İfadesi tamamlanan Demet’in, 3 Ekim’de hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Ne Olmuştu?

İBB merkezli soruşturma, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonlarla başladı. Operasyonlarda, İETT ve İSFALT yöneticileri ile birlikte 24 kişi gözaltına alındı. İddialara göre şüpheliler, ihalelere fesat karıştırmakla suçlanıyor. Soruşturma devam ederken, şüphelilerden bazılarının ifadeleri alındı, İrfan Demet de bunlardan biri oldu.