İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İBB yolsuzluk davası ekrana mı geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama

İBB yolsuzluk davası ekrana mı geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve MHP liderlerinin İBB yolsuzluk davasının TRT'den canlı yayınlanması önerisine olumlu yaklaşım gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur” diyerek dikkat çeken bir mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı'ndan Canlı Yayın Çağrısına Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddiaları kapsamında açılan dava, siyaset arenasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "Belediyelerimize açılan davalar TRT’den canlı yayınlansın" çağrısına önce MHP lideri Devlet Bahçeli destek verdi, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin TRT üzerinden canlı yayın önerisi hakkında görüşünü açıkladı. Cumhurbaşkanı, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur” sözleriyle bu çağrıya destek verdiğini açıkça ortaya koydu.

CHP cephesinden gelen ilk çıkışın ardından, dava sürecinin şeffaf yürütülmesi gerektiğini savunan Devlet Bahçeli, “Madem yargıya güveniyoruz, tüm Türkiye izlesin” diyerek kamuoyuna açık bir yargılama süreci talep etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aynı yönde mesaj vermesi, söz konusu davanın sadece adli değil, siyasi etkileri açısından da kritik bir sürece dönüşeceğinin işareti olarak yorumlandı.

Gözler şimdi yargı cephesinden gelecek olası bir adımda. TRT’den yayın kararı alınırsa, Türkiye’de ilk kez bir büyükşehir belediyesi davası milyonlarca izleyiciye açık biçimde ekranlara taşınabilir.