İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İBB'de CHP'li yolsuzluk ağına darbe: 45 şüpheli adliyede

İBB'de CHP'li yolsuzluk ağına darbe: 45 şüpheli adliyede

İBB'deki yolsuzluk soruşturmasında aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de olduğu 45 şüpheli adliyeye sevk edildi. Soruşturma derinleşiyor.

CHP’li İBB yönetiminde kirli ilişkiler ağı ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan yolsuzluk soruşturması çerçevesinde çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı soruşturmada, CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 45 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da çok sayıda ağır suçlamada bulunuluyor. “Suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 15 Ağustos’ta gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan zanlılar, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Belediye iştiraklerinde rant ve usulsüzlük zinciri

Yürütülen soruşturma, İBB iştirakleri olan Medya AŞ ve Kültür AŞ üzerinden büyük çaplı bir usulsüzlük ve kamu zararına yol açan faaliyetleri gün yüzüne çıkardı. Aralarında eski İBB Sözcüsü Murat Ongun ve firari Emrah Bağdatlı'nın da bulunduğu yapı üzerinden kamu kaynaklarının kişisel menfaatler için kullanıldığı iddia ediliyor.

Emniyet kaynaklarına göre, 35 şüpheli İBB içerisindeki çeşitli daire başkanlıkları ve iştirakler üzerinden örgütlü şekilde hareket ederken, 9 şüpheli ise sosyal medya ayağında kamuoyunu manipüle eden bir yapının parçası olarak görev aldı. Soruşturma kapsamında bir kişinin daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 45’e yükseldi.

Sosyal Medya Ayağı da Soruşturmada

Emniyet kaynaklarına göre, 35 şüpheli İBB içerisindeki daire başkanlıkları ve iştiraklerde örgütlü şekilde hareket ederken, 9 şüphelinin sosyal medya üzerinden kamuoyunu manipüle eden bir yapılanmanın parçası olduğu belirlendi. Son gözaltılarla birlikte soruşturmada şüpheli sayısı 45’e ulaştı.

20 Şüpheli İçin Tutuklama Talebi

Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan 20’sinin tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği, diğerlerinin ise adli kontrol hükümleri kapsamında değerlendirileceği aktarıldı.