İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem "İBB'nin itfaiye alımı engelleniyor" iddiasına Bakanlıktan net yanıt!

"İBB'nin itfaiye alımı engelleniyor" iddiasına Bakanlıktan net yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiyeci alımının engellendiği iddialarını yalanladı: “2020-2024 arasında İBB’ye 1.785 personel alımı için izin verildi, bekleyen hiçbir başvuru dosyası yok.”

MUHABİR: Sibel Çınar

Bakanlık: İBB’nin Bekleyen Hiçbir Dosyası Yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) itfaiye personeli alımı sürecinin engellendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer alan haberlerin ardından bakanlıktan net bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, “Medyaya yansıyan haberlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye personeli alımının Bakanlık tarafından engellendiği yönündeki iddialar doğru değildir. İBB'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bekleyen tek bir personel alım dosyası dahi bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

İBB'ye 2020-2024 Arasında Bin 785 Personel Alım İzni Verildi

Açıklamada ayrıca, son dört yıl içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 1.785 itfaiye personeli alımı için izin verildiği belirtildi. Bakanlık, gelen her talebin değerlendirildiğini ve mevzuata uygun olarak onaylandığını vurguladı.

Gerçek Dışı Bilgilere İtibar Etmeyin

Bakanlık, yangınlarla mücadele sürecinde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin hayati önem taşıdığına işaret ederek, manipülatif haberlerle kamu kurumlarının yıpratılmaya çalışıldığını belirtti. Açıklamada, kamuoyunun resmi kurumlardan yapılan açıklamalara itibar etmesi çağrısında bulunuldu.