İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İddia! Erbakan'ın 'bir büyükşehir' beklentisi yerini bulmadı: 'Erdoğan'dan teklif yok'

İddia! Erbakan'ın 'bir büyükşehir' beklentisi yerini bulmadı: 'Erdoğan'dan teklif yok'

Gazeteci Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın görüşmesinin perde arkasını yazdı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son zamanlarda iktidarı uyguladığı ekonomi politikaları konusunda eleştirmeye ve asgari ücret konusunda çağrıda bulunmayı sürdürüyor. Bu konularda iktidara karşı sert tutum takınan Erbakan, geçtiğimiz günlerde de 'asgari ücrete tek zam' kararına ilişkin Bakan Işıkhan'ın 'yönetmeliğimizde öyle' söylemine çıkışmış ve "Asgari ücrete yılda birden fazla zam yapılmasına ilişkin hukuki bir engel bulunmuyor." ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Erbakan hükümete kamuda tasarrufa gidilmesi çağrısında da bulunarak "Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam ediyoruz. Ve diyoruz ki ekonomi alanında takip ettiğiniz bu yol yanlış" demişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı istediği ve ret yanıtı aldığı ileri sürülmüş ve yerel seçim ittifakının sınırlarının MHP ile kalacağı iddia edilmişti. Bununla birlikte Erbakan'ın, AK Parti’yi desteklemek şart koştuğu ve taleplerinin kabul edilmediği takdirde tüm ilçelerde seçime kendi başına girecekleri öne sürülmüştü.

Son olarak Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine görüşme gerçekleştirdiklerini ve yaklaşan seçimlerle ilgili fikir alışverişlerinde bulunduklarını söylemişti.

Gazeteci Aytunç Erkin, Erdoğan ve Erbakan görüşmesinin arka planını yazdı. Yeniden Refah’ın İstanbul, Ankara konusunda ‘ittifak olabilir’ yaklaşımına karşılık Erdoğan’ın da üç büyük şehirde destek istediğini belirten Erkin, Erbakan’ın "1 büyükşehir" beklentisine karşılık AK Parti'den tatmin edici teklif alamadığını aktardı.

Erkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Yeniden Refah’ın İstanbul, Ankara konusunda ‘ittifak olabilir’ yaklaşımına karşılık Erdoğan’ın da üç büyük şehirde (İstanbul-Ankara-İzmir) destek istediği belirtildi... Erbakan’ın görüşme öncesinde bir büyükşehri Yeniden Refah’ta görmek arzusu vardı. Bu iller arasında Malatya, Erzurum, Bursa ya da Konya var. Bunlardan birisi Erbakan’ın gönlündeki... Ancak AKP cenahından tatmin edici bir teklif gelmedi. Süreci Erdoğan’ı ve kurmaylarının Erbakan’a önümüzdeki süreçte sunacağı teklif belirleyecek.”