AK Parti Şırnak Milletvekili ve Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Arslan Tatar, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı itibarıyla İdil ilçesindeki tüm okulların doğal gazla ısınacağını duyurdu.
İlçedeki eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen projelere devam eden Tatar, doğal gaz dönüşüm projesinin önemli getiri sağlayacağını vurguladı. Öğrencilerin daha sıcak ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapılan bu girişim, sadece eğitim alanında değil, ilçe ekosisteminde de olumlu değişiklikler yaratmayı hedefliyor.
Eğitim ve çevre için önemli bir adım:
Tatar, "Evlatlarımızın daha sıcak, sağlıklı ve konforlu ortamlarda eğitim görmesi, öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda görev yapması için eğitim altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Okullarımızın doğal gaza kavuşmasıyla birlikte kömür kullanımının azalması; İdil’imizin hava kalitesinin iyileşmesine, daha temiz bir çevreye ve daha yaşanabilir bir ilçeye de önemli katkı sağlayacak" dedi.
Projenin hedefleri:
Bu proje ile birlikte önümüzdeki eğitim döneminden itibaren İdil ilçesindeki okullarda kömür kullanımının sona ermesi ve hava kirliliğinin önemli ölçüde azaltılması planlanıyor. Böylece eğitim camiası, öğretmenler ve öğrenciler daha sağlıklı bir ortamda eğitim alabilecek.
Tatar, "İdil’imize, eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Eser ve hizmet siyasetimizle İdil’imiz için çalışmaya devam ediyoruz" diyerek projenin önemini bir kez daha vurguladı.

AK PARTİ ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ VE GENEL MERKEZ EKONOMİ İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI ARSLAN TATAR, 2026-2027 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İTİBARIYLA İDİL İLÇESİNDEKİ TÜM OKULLARIN DOĞAL GAZ KONFORUNA KAVUŞACAĞINI AÇIKLADI.