Yeni Birlik Gazetesi Gündem Iğdır'da askeri araç kazasında şehit düşen asker için tören düzenlendi

Iğdır'da askeri araç kazasında şehit düşen asker için tören düzenlendi

Iğdır'da askeri araç kazasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ziyar Koparan için düzenlenen tören duygusal anlara sahne oldu.

Iğdır’ın Aralık ilçesinde gerçekleşen askeri araç kazasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ziyar Koparan için Iğdır 5. Hudut Tugay Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi. Tören, şehidin anısını yaşatmak amacıyla hem askeri hem de sivil yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören detayları

Türk bayrağına sarılı olan şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında tören alanına taşındı. Törende, Ziyar Koparan’ın öz geçmişi okundu ve ardından dualar edildi. Tören, bütün katılımcıların gözyaşları ve derin bir hüzün içinde gerçekleştirdiği bir anma etkinliği olarak belleklere kazındı.

Cenaze uğurlama

Törenin sona ermesinin ardından şehidin naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına yerleştirildi. Ziyar Koparan’ın naaşı, dualar eşliğinde memleketi Hakkari’ye uğurlandı. Törene Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Burhan Aktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özkan Şenol ve Iğdır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Özden gibi üst düzey yetkililer katıldı.

Dün meydana gelen kazada, Piyade Sözleşmeli Er Ziyar Koparan şehit olmuş, iki asker de yaralanmıştı.

IĞDIR'DA ASKERİ ARAÇ KAZASINDA ŞEHİT OLAN ASKER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

IĞDIR'DA ASKERİ ARAÇ KAZASINDA ŞEHİT OLAN ASKER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ