İstanbul
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İktidar Gaye Erkan'ın açıklamalarını 'gereksiz' bulmuş: 'Yayınlanacağını bilmiyordum'

İktidar Gaye Erkan'ın açıklamalarını 'gereksiz' bulmuş: 'Yayınlanacağını bilmiyordum'

Gazeteci Sevilay Yılman, Gaye Erkan'ın açıklamalarının iktidar cephesinde rahatsızlık yarattığını ve bu durumdan dolayı basın danışmanının günah keçisi ilan edildiğini ileri sürdü.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki kira fiyatlarından yakınarak ev bulamadıklarını ve annesinin yanına taşındığını açıklamış ve Erkan'ın bu sözleri kısa sürede eleştirilerin hedefi olmuştu.

Erkan, "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." demişti.

Gazeteci Sevilay Yılman, Erkan'ın İstanbul'daki kira fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamaya ilişkin kulis bilgisini paylaştı.

Erkan’ın hafta sonu Hürriyet’te yayımlanan söyleşisinin bayağı canını sıktığını aktaran Yılman sebebini ise "Mehmet Şimşek olmak üzere iktidar cephesinden; ”Gereksiz ve anlamsız oldu” eleştirilerine maruz kalmış" olmasıyla açıkladı.

Yılman, Erkan’ın iktidar cephesinden gelen eleştirilere karşılık "Sohbetti ve yayınlanacağını bilmiyordum” yanıtını verdiğini ancak Ahmet Hakan’a bu gerekçe sorulduğunda da ”Ne münasebet. Gözünün önünde kayda aldım” dediğini aktardı.

Günah keçisi olarak Gaye Erkan’ın basın danışmanı görüldüğünü belirten Yılman, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımında şunları kaydetti:

"Danışman, “Başkan acemi. Bu konularda tecrübesi yok! Neden izin verdin bu söyleşinin yapılmasına ve yayınlanmasına!” mealinde ifadelerle yaylım ateşine tutulmuş.

Bir haklılık var esasında bu noktada çünkü Gaye Hanım gerçekten de bence basınla iletişim konusunda acemi. Neyi, nerede ve nasıl konuşması gerektiğini pek bilmiyor. Bu nedenle profesyoneller tarafından doğru yönlendirilme yapılmalıydı.