Yeni Birlik Gazetesi Gündem İncirliova'da üreticilere sağlanan destek: yüzde 50 hibeli kerevet dağıtıldı

İncirliova'da üreticilere sağlanan destek: yüzde 50 hibeli kerevet dağıtıldı

Aydın İncirliova, incir üreticilerine yönelik projeler kapsamında yüzde 50 hibeli 650 adet kerevet dağıtımını gerçekleştirdi.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, 'Aydın Emanetine Sahip Çıkıyor Projesi' çerçevesinde 'İyi Tarım Uygulamaları' ve 'Organik Tarım Uygulamaları' projeleri kapsamında 650 adet incir kurutma kereveti, üreticilere yüzde 50 hibeli olarak dağıtıldı.

Dağıtım programı detayları

İncirliova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleştirilen dağıtım programı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen kerevetlerin üreticilere teslim edilmesi ile gerçekleşti. Yüzde 50 çiftçi katkı payı ile gerçekleştirilen bu destek sayesinde, ilçedeki üreticilerin daha kaliteli ve hijyenik şartlarda üretim yapmaları hedefleniyor.

Üreticilere yönelik desteklerin önemi

Dağıtım programına katılan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Tanrıbuyurdu, teknik personel aracılığıyla 650 adet incir kurutma kerevetinin, özellikle 'İyi Tarım Uygulamaları' ve 'Organik Tarım Uygulamaları' kapsamında faaliyet gösteren çiftçilere hasat sonrası kurutma süreçlerinde destek olacağını ifade etti. Yetkililer, bu destekleme çalışmaları ile incirin daha temiz, sağlıklı ve kaliteli bir şekilde kurutulmasının amaçlandığını belirterek, dağıtılan kerevetlerin üreticilere olumlu katkılar sağlamasını temenni etti.

AYDIN'IN İNCİRLİOVA İLÇESİNDE "AYDIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR PROJESİ" İLE "İYİ TARIM UYGULAMALARI"...

AYDIN'IN İNCİRLİOVA İLÇESİNDE "AYDIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR PROJESİ" İLE "İYİ TARIM UYGULAMALARI" VE "ORGANİK TARIM UYGULAMALARI" PROJELERİ KAPSAMINDA İNCİR ÜRETİCİLERİNE YÜZDE 50 HİBELİ 650 ADET İNCİR KURUTMA KEREVETİ DAĞITILDI.